3
Dk. Okuma SüresiJames Bond için yepyeni bir dönemin başlangıcı. Artık 007 için tek bir marka söz konusu; Omega. Pierce Brosnan ile başlayan Omega macerası Daniel Craig ile devam ediyor. Üstelik bu sefer her zamankinden daha hırslı, daha sert ve daha acımasız...
Karşımızda yepyeni bir Bond var, Pierce Brosnan. Sean Connery ilk Bond’du. Roger Moore da en az onun kadar sevilmişti.
Pierce Brosnan ise 90’ların ortasından itibaren sonraki Bond’a kadar ajanımıza hakettiği saygınlığı ve popülariteyi geri kazandırdı.
Kullandığı saatler de diğerlerinden farklıydı. Rolex’ten vazgeçmeyen Bond önce kuartz krizine yenik düştü, şimdi ise İsviçre’ye geri döndü ancak bu sefer Omega ile.
Golden Eye’daki Omega’ya geçiş uzun yıllar sürecek beraberliğin ilk habercisiydi.
James Bond karakteri Fleming’in romanlarını aşmış popüler kültürün bir ikonu haline gelmişti. Bir hayat tarzını anlatır hale gelen hayali karakter ticari açıdan markalarına da ilgisini çokça çeker hale gelmişti.
Omega bu boşluktan faydalandı ve Bond fimlerinin resmi saat markası haline geldi. Ünlü oyuncu Pierce Brosnan da aynı zamanda Omega’nın marka elçiliği görevini üstleniyordu.
Durum böyle olunca kimlik karmaşası(en azından saatler için) içindeki Bond nihayet evini bulmuştu.
Omega bu hamlesiyle öylesine başarılı olmuştu ki boy gösterdiği ilk Bond filminden sonra satışlarında inanılmaz bir yükseliş yakaladı.
James Bond bu filmde aynı saatin otomatik versiyonunu kullandı. Senaryo gereği saatin helyum vanası altında patlayıcı dolu bir bölme bulunuyordu.
Kuartz versiyona geri dönen Bond’un saati bu sefer de onu zor anlardan kurtarmak için küçük bir kancaya ve çelik halata sahipti
Filmin daha ilk sahnelerinde seyirciyle buluşan mavi kadranlı Omega Seamaster helyum vanası
içinde sakladığı fünye ile ortalığı epey karıştırmıştı.
Pierce Brosnan’ın ardından Daniel Craig yeni Bond olarak göreve seçilmişti.
Henüz filmler gösterime girmeden oyuncu seçimiyle ilgili meraklılardan birçok eleştiri gelse de daniel Craig bütüm olumsuz görüşleri haksız çıkardı ve belki de gelmiş geçmiş en başarılı Bond’lardan biri olma yolunda ilerlemeye başladı.
Filmde kullanılan saatler yine Omega’dan.
Artık saatlerinde herhangi sıradışı özellikler istemeyen Bond daha gerçekçi ve profesyonel bir karakter olarak karşımıza çıkmaya başladı.
Pierce Brosnan’ın aksine Daniel Craig Omega’nın marka elçisi değil. Filmlerinde Omega kullanıyor olmasına rağmen gerçek hayatta sıkı bir Rolex meraklısı olduğu biliniyor.
Sıradaki Bond saati de şüphesiz bir Omega olacak. Gerçek meraklıların gözünde ise muhtemelen her zaman Rolex kalmaya devam edecek.